پلاسما در اصل گازی است یونیزه؛ شامل یونها و الکترونهای بسیار فرار و خنثی که آزادانه حرکت میکنند. پلاسما تراپی از پیآرپی (PRP) یا درمان با پلاسمای خون (پلاسمای غنی از پلاکت) متفاوت است
. شباهتهای بسیاری بین عملکرد پلاسما پلکسر و پلاسما جت وجود دارد و مکانیسم هر دو یکی است هر چند ایمنی پلکسر از پلاسماجت بالاتر است.دستگاه پلکسر با یونیزه نمودن گاز میان اپلیکاتور و پوست و با ایجاد بار الکترونی و تخلیه یونی موجب تخریب بافتی و تصعید اجزای سطحی پوست، سوزاندن، جمع شدن و سفت شدن آنی پوست میشود.
تصعید یا SUBLIMATION یک واژه فیزیکی است که برای تبدیل مستقیم جامد به گاز کاربرد دارد. نحوه کار این دستگاه به اینگونه است که نوک اپلیکاتور دستگاه، به آرامی نزدیک پوست میشود و با ظرافت، پرتوهای پلاسما به تمام نواحی مقاوم پوست اعمال میشود، مخصوصا نواحی آسیبدیده هدف قرار داده میشود. همزمان به علت گرمای شدید ایجاد شده در سطح پوست و کانونی شدن گرما، تحریک بافتی (سلولسازی و کلاژنسازی) در لایه عمقی پوست نیز رخ میدهد و از این طریق با تحریک سلولها سبب جمع شدن، لیفت پوست، جوانسازی و حذف پوست اضافه و افتاده میگردد
کاربردهای پلکسر(پلاسما جت) چیست؟
دستگاه پلکسر کاربردهای مختلفی در جوانسازی و زیبایی پوست دارد که این کاربردها عبارتند از:
- درمان افتـادگی پلـکهادرمواردی که کمی پوست اضافه در پلک بالا دارند و مختصر افتادگی روی پلک فوقانی دیده میشود، استفاده میشود. گاهی برای پوست کمی که پس از جراحی پلک بالا (بلفاروپلاستی)، باقیمانده است، نیز استفاده میشود. باید توجه داشت که در موارد افتادگی متوسط تا شدید پلکها، پلکسر کارساز نیست و حتما جراحی توصیه میشود.
- درمان چروک زیر و اطراف چشم
- درمـان برخی از اسکارها (آبله مرغان، اسکار آکنه)
- کمک به درمان کلوئید(گوشت اضافه)
- از بین بردن چین و چروک پشت لب و دور دهان
- لیفت چشم و
- لیفت و جوانسازی صورت و گردن
- رفع غبغب
- پلکسر بینی به منظور کوچک کردن بینی گوشتی
- از بین بردن لک، استرچ مارک، لکه های پیری دست و …
- لابیا پلاستی و کم رنگ نمودن تیرگی های لابیا
مکانیزم پلاسما جت چگونه است؟
در واقع، روشی مثل لیزر سطحی پوست است که با تصعید سلولهای سطحی پوست باعث سوختگی در پلک میشود. بافت پوست با برخورد پلاسما بر روی آن از حالت جامد به گاز تبدیل میشود (تصعید) و پوست اضافهای که شل شده و افتادگی پیدا کرده از بین میرود. قبل از انجام کار از پماد بیحسی موضعی استفاده میشود.
به علت سوختگی سطحی، بر روی نقاط درمان شده دله تشکیل میشود که بعد از یک هفته جدا شده و اثری از کبودی یا اسکار برجای نمیماند. این امر، در نتیجه عملکرد بسیار سطحی پلکسر است.
مراقبت های بعد از پلکسر
مدت زمان نقاهت ۵ تا ۷ روز است، در طی این هفته توصیه اکیدی میشود که به هیچ وجه، به جای زخم (پوستههای سیاه رنگ ایجاد شده) دست نزنید، یا آنها را نکَنید.
استفاده از کرم ترمیمکننده بعد از پلکسر، به شما توصیه شود. باید تا یک هفته از رفتن به استخرهای شنا، سونا و جکوزی خودداری شود. پس از بهبودى، پوست ناحیه شفافتر، سفتتر و کشیدهتر میشود.
به دلیل سوختگی ایجاد شده، ممکن است تغییرات پیگمان (رنگدانهای) و یا واکنش غیر قابل کنترل به سوختگی به وجود بیاید. پس در پوستهای تیره که ریسک بالا دارند، باید احتیاط کار کرد.
در مورد چروک زیر چشم، روش پلکسر کاربرد دارد، مخصوصا اگر رنگ پوست روشن باشد، نتایج نسبتاخوبی ایجاد میکند. نتایج لیفت معمولا پس از گذشت دو ماه به حداکثر میرسد. معمولا بین ۳-۱ جلسه درمانی لازم است که معمولا به فواصل ۱ تا ۲ ماه انجام میشود